Cultureland

Cultureland heeft als doel verbindingen te leggen tussen stad en landschap, tussen kunst en wetenschap, tussen de vakdisciplines onderling en tussen culturen. Deze verbindingen worden tot stand gebracht door werkperiodes en activiteiten te organiseren voor professionals waarbij zij tijdelijk afstand kunnen nemen van de stedelijke omgeving en hun dagelijkse werkzaamheden.

Cultureland start in 2017 met een nieuw programma voor Artist In Residence (AIR) die zowel standplaats Amsterdam heeft als Buitenwerkplaats. Een (buitenlandse) gast wordt eerst 2 weken ontvangen in Amsterdam, om musea en theaters te bezoeken en te genieten van het bruisende stadsleven. Vervolgens gaat hij of zij 4 weken werken en studeren of componeren, schrijven,  experimenteren en produceren op de Buitenwerkplaats. Aan het eind is er een periode van  2 weken af te ronden in Amsterdam. We hebben een voorkeur voor de projecten waarbij er zelfstandig een samenwerking wordt gezocht met een lokale partner waar het project getoond, uitgevoerd of bediscussieerd kan worden.

Misschien is het wat voor jou om iemand uit te nodigen die in jouw vakgebied iets te bieden heeft, of die gewoon een ‘invitation to retreat’ verdient? Stuur hem of haar dan bijgesloten uitnodiging! De deal voor 2017 is dat wij de ruimtes om niet aanbieden + fiets + € 500 materiaalkosten. De gast zorgt voor budget voor eten en tickets en voor 2 maanden tijd om te experimenteren en te ontwikkelen.


Buitenwerkplaats 
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
+31 75 641 17 74