Artist In Residence

Het programma voor Artists In Residence is vanaf heden in handen van stichting Cultureland. Er wordt een combinatie geboden van een verblijf in Amsterdam en een verblijf op de Buitenwerkplaats.

Nomansland II: installatie Heleen Langkamp

zondag 9 apr 2017

'Wat gebeurt er als twee totaal verschillende tijdzones, ieder met zijn eigen specifieke sfeer en dynamiek, elkaar raken of ontmoeten en er een nieuwe dynamiek ontstaat?' Deze vraag stelt Heleen Langkamp centraal tijdens haar verblijf in Amsterdam en op de Buitenwerkplaats, waar ze op uitnodiging van Cultureland Artist In Residence is.Je kan het zelf komen ervaren! Zondagmiddag 9 april 16.00 tot 19.00 (vernissage) op de eerste verdieping van Admiraal de Ruijterweg 181, Amsterdam.  lees verder

Claudio Beorchia

zondag 19 mrt 2017

First Cultureland Project presented: Sunday 19 March
You are cordially invited to see and listen to the work of Claudio Beorchia:

i Guardiani del Polder, Frammenti di una mitologia affiorata

"During my time here in the polder I did an astonishing discovery: I found an old document written in an unknown ancient ideographic alphabet. In these last days I deciphered it. The document is short, just some lines for every character, written in some kind of poetry. It tells the legends of mythological figures that inhabit and protect the polder".

Admiraal de Ruyterweg 181 storefront, Amsterdam, at 16.00
Artist's Talk at 17.00
Free entrance R.S.V.P.

In the polder, reporting for the southern gods
"The project wants to be a reflection about the water landscape of polders, a landscape extremely different from the one from which I come. The reflection is developed through a fiction: I imagine to be a hypothetical reporter sent by the Southern gods to discover this territory created by man."

 lees verder

Residents geselecteerd voor Cultureland

maandag 6 feb 2017

Met trots presenteren we u de volledige lijst van namen geselecteerd voor het Artists In Residence programma van Cultureland. Zij gaan in Amsterdam en op de Buitenwerkplaats werken aan hun project, waarbij ze zich laten inspireren door de specifieke kwaliteiten van beide locaties.

We hebben vanuit verschillende vakdisciplines 46 projectvoorstellen ontvangen uit 22 verschillende landen. Hieruit hebben we 7 bevlogen professionals geselecteerd die ons in staat stellen het komende halfjaar een eerste verkenning uit te voeren van de mogelijkheden van het Cultureland AIR programma. Wij hopen dat de werkperiode voor deze deelnemers een betekenisvolle prikkel zal zijn.

Claudio Beorchia (Italië), Artist & Designer
Heleen Langkamp (Nederland), Visual Artist
Ricardo Domeneck (Brazilië), Writer
Sofia van Leeuwen (USA), Visual Artist
Bosko Gastager (Oostenrijk), Graphic Designer & Artist
Stefan Nestoroski (Italië), Artist
Gaile Griciute (Lithouwen), Composer, Sound Artist & Improviser

pictures/IMG_2109.jpg

Laten we samen van deze aarde een thuis maken waar iedereen schoonheid en troost vindt.

 lees verder

Cultureland

zondag 1 jan 2017

Cultureland heeft als doel verbindingen te leggen tussen stad en landschap, tussen kunst en wetenschap, tussen de vakdisciplines onderling en tussen culturen. Deze verbindingen worden tot stand gebracht door werkperiodes en activiteiten te organiseren voor professionals waarbij zij tijdelijk afstand kunnen nemen van de stedelijke omgeving en hun dagelijkse werkzaamheden.

 lees verder

Maartje Teussink

maandag 10 okt 2016

Organic Cities is een zoektocht van Maartje Teussink om stadse indrukken in een natuurlijke omgeving te verwerken in een muzikale compositie. Op de Buitenwerkplaats wordt de partituur vervaardigd en een deel van de (live) soundscape ontwikkeld, door te improvisaties op een installatie van instrumenten te spelen en op te nemen. Deze installatie bestaat uit oa. veschillende kleine percussie instrumenten zoals pauk (small), xylofoon, Thaise bellen, koebel, cajon, bekkens – snaarinstrumenten zoals contrabas, electrische en akoustische gitaren, electrische bas, bouzouki – electronica instrumenten zoals sampler, synthesizer – vocalen.

Volg de vorderingen aan het project tijdens deze residency via de blog van Maartje Teussink

 lees verder


Buitenwerkplaats 
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
+31 75 641 17 74