Duurzaamheid

Op de Buitenwerkplaats zorgen we voor zowel mens als natuur door bewust duurzaam te handelen. Waar we kunnen proberen we de biodiversiteit een handje te helpen en de duurzame innovatie te steunen; bijvoorbeeld door te pionieren met elektrisch rijden, met ecologisch bouwen, alternatieve energiebronnen, door te tuinieren op basis van permacultuur, het aanbieden van biologische producten enzovoorts.

Door de vanzelfsprekendheid waarmee we de verantwoordelijkheid t.a.v. milieu in het dagelijks leven ten uitvoer brengen vervullen wij een voorbeeldfunctie. We etaleren onze groene werkwijze niet met certificaten maar we zijn er zeker wel trots op en vertellen er graag over. We hopen dat ons enthousiasme aanstekelijk werkt en schrijven er daarom hier een aantal blogs over.

Biodiversiteit

maandag 7 mei 2018

Wij proberen op de Buitenwerkplaats te werken en te tuinieren op een natuurlijke, ecologische manier. Dat hebben we zo van huis uit meegekregen en het sluit aan bij wat we nu kennen als permacultuur. Hierbij staat de zorg voor de mens en de zorg voor de aarde centraal en het samen delen. Over permacultuur valt heel veel te vertellen, maar in deze blog bespreken we het ontwerpprincipe over diversiteit: 'gebruik en waardeer diversiteit'.

 lees verder

Afvalverwerking bij Buitenwerkplaats

donderdag 22 mrt 2018

Wist je dat wij op de Buitenwerkplaats samen met onze gasten ongeveer evenveel afval produceren als een gemiddeld huishouden? Terwijl er elke week zo’n 25 personen langskomen om één of meerdere dagen te vergaderen!

 lees verder

Warmtekoudeopslag

woensdag 14 feb 2018

Buiten is het koud winterweer, maar binnen is het heerlijk werken! Een duurzame manier van verwarmen middels warmtekoudeopslag zorgt op de Buitenwerkplaats voor een aangename binnentemperatuur. Hoe dat functioneert?

 lees verder

Energie van de zon

maandag 15 jan 2018

Zie hier de zonnepanelen op het dak van de stolp, Buitenwerkplaats februari 2018. U bent natuurlijk van harte welkom om de resultaten ter plekke te komen bewonderen.

pictures/zon_8175.jpg

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 641 17 74

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief