Composer's Treat

Buitenwerkplaats werkt voor dit muzikale programma samen met componist Aspasia Nasopoulou. Zij nodigt een collega in het vakgebied uit voor een werkvakantie op de Buitenwerkplaats. Talentvolle componisten die op welke manier dan ook onder moeilijke omstandigheden werken kunnen op deze manier even een uitstap maken. Om terug te keren naar de kern van hun passie, of om nieuwe energie op te doen voor een stap in hun muzikale ontplooiing. Een week om nieuwe projecten te verzinnen, of  juist een lopend project af te ronden. Een week met uitzicht, dichtbij de natuur, afgerond met een publieke presentatie.

De componist zal aan muzikanten worden gekoppeld die in Nederland wonen, of aan een kunstenaar uit een ander vakgebied.  Veel verschillende vormen van samenwerking zijn denkbaar, want Aspasia gelooft dat de kracht van het experiment nodig is om verder te komen met het vakgebied. Het doel is om kunstzinnig talent te stimuleren om zich te ontwikkelen. Juist nu, omdat we de kunst en de kunstenaar nodig hebben.

Artists are curious, artists are sceptics.
Artists are brave, artists don’t fail
Artist have a point of view
Artists pauze for thought
Will Gompertz

Ken jij een componist die echt zo'n 'Composer's Treat' verdient, voor een boost in zijn artistieke ontwikkeling? Zou je dit programma willen ondersteunen, financieel of op een andere manier? Laat het ons weten!

 

Anna Veismane

maandag 20 feb 2017

Aspasia Nasopoulou heeft de Letse componiste Anna Veismane uitgenodigd voor een composer’s treat. Ze zal 19 tot 25 februari op Buitenwerkplaats verblijven om nieuwe stukken te componeren. Anna is een bijzonder nieuwsgierige en productieve componist, actief in Letland en heel Europa. Ook is ze betrokken bij educatieve projecten, inspireert en ondersteunt ze jonge componisten.

Anna Veismane zal samenwerken met de Nederlandse harpspeler en zangeres Ekaterina Levental, composing a new piece for Ekatarina! Zaterdagavond 25 februari is er een afsluiting van deze periode, in Amsterdam. Als je hierbij wil zijn, laat het ons dan zo snel mogelijk weten!

 lees verder

Aspasia Nasopoulou

donderdag 1 sep 2016

Aspasia Nasopoulou is een Griekse componist, sinds 2002 woonachtig in Amsterdam. Ze is met enige regelmaat te gast op de Buitenwerkplaats om aan nieuwe stukken te werken. Hier komt muziek tot stand die in de drukke stad minder snel of minder makkelijk uit de vingers komen.

 lees verder

Maria Christina Krithara

vrijdag 10 jun 2016

Werkweek: maandag 6 juni t/m vrijdag 10 juni.
Concert: vrijdag 10 juni 2016 19:00.

Voor de eerste Composer's Treat is de Griekse Maria Christina Krithara uitgenodigd. Zij is pianist en componist, een naam in de moderne muziek in Griekenland. Ze heeft de afgelopen jaren steeds op hoog niveau nieuwe muziek geschreven voor theater en documentaires.

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 641 17 74

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief