Activiteiten

Er worden op de Buitenwerkplaats activiteiten georganiseerd waar iedereen zich voor kan aanmelden. De onderwerpen varieren van ontwerpen & bouwen, creativiteit, permacultuur, tot samen koken & eten. Als je een leuke activiteit wil organiseren, laat het ons dan weten via .

Topografische studies in groentinten

donderdag 31 aug 2017

Tekeningen, schilderijen en draad laten samen met kleur, vorm en textuur een spel zien tussen abstracte en figuratieve vormen. Het geheel is een imaginair ecosysteem dat geologische en ecologische fenomenen verbindt. De florale motieven zijn geinspireerd door het Noord-Hollandse landschap.

pictures/Vero_invite_2.jpg

Je bent van harte welkom op donderdag 31 augustus om het werk van Vero Glezqui te bewonderen. Rond zes uur zal de kunstenaar haar werk toelichten.

Datum: Donderdag 31 augustus van 17:00-20:00

Locatie: Storefront 181, Admiraal de Ruijterweg 181, 1056 GD Amsterdam

 lees verder

Wie zou denken dat een avocadopit een roze schaduw achterlaat?

donderdag 3 aug 2017

Sofia van Leeuwen (1981) is een kunstenaar uit Californië met Noord-Hollandse roots. Als Cultureland Arist-in-Resident presenteert ze nieuwe schilderijen die geïnspireerd zijn op het landschap, met kleurstoffen uit planten, en ook datgene wat is achtergebleven op de keukentafel. Ze nodigt je uit in dialoog te gaan over hedendaagse schilderkunst en kleur. Ze deelt haar onderzoek en ideeën met je over op planten gebaseerde kleur, gevonden in het Nederland van vroeger en nu.

pictures/FullSizeRender.jpg


Op donderdag 3 augustus ben je vanaf 17.00 uur hartelijk welkom het werk van Sofia van Leeuwen te bewonderen.

 lees verder

Studies naar de essentie van tijd

zaterdag 1 jul 2017

De Oostenrijkse kunstenaars Bosko Gastager en Kata Hinterlechner combineren design en kunst om locatie specifieke projecten te maken over de relatie tussen mens en natuur.

 lees verder

Try-out “Ven Salta”, Wednesday 24th May at 20:00

woensdag 24 mei 2017

Zeven hedendaagse vrouwelijke dichters uit Libanon, Syrië, Spanje en Griekenland hebben inspiratie gegeven aan de serie van 11 stukken voor sopraan en klein ensemble; Ven Salta. Naast het verschil in religie, taal en traditie, is het Middellandse Zeegebied een zeer levendige en dynamische regio met veel culturele overeenkomsten. Deze zijn krachtig verbeeld en verwoord in het werk van deze vrouwelijke dichters. In Ven Salta zijn deze overeenkomsten en verschillen gebruikt door het werken met contrast en versmelting. Hierbij ontstaat een kleurrijk canvas van muziek.

Compositie Aspasia Nasopoulou (Griekenland/Nederland)

 lees verder

open studio Sophia van Leeuwen

zondag 28 mei 2017

Sofia van Leeuwen is a visual artist from Northern California. During her residency at Cultureland, she explores the idea of "not-landscape" through the writings of Rosalind Krauss. Come see her work in progress and the plants that have been her source of color and inspiration for the past month.

Dates: Sunday, May 21st and 28th from 12 until 6 pm
at Buitenwerkplaats: Starnmeerdijk 6, 1488 AG, Starnmeer

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 641 17 74

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief