BLOG

Lancering Cultureland 8 okt 15.00-19.00 op de Buitenwerkplaats

zondag 8 okt 2017

U kent de Buitenwerkplaats natuurlijk als een unieke locatie met inspirerende ruimtes voor vergaderingen en workshops. Daarnaast leent onze locatie zich uitstekend voor bijzondere culturele projecten. Graag laten we u kennis maken met onze nieuwe stichting: cultureland. Op zondag 8 oktober vindt de lancering hiervan plaats.

Cultureland is een stichting die creatieve werkperiodes, projecten en activiteiten organiseert op het snijvlak van cultuur en natuur. We zijn van start gegaan met het cultureland Artist In Residence programma, waarbij kunstenaars de ruimte krijgen met dit thema te werken. De eerste werkperiodes zijn afgerond en we zijn trots op de resultaten.

We nodigen u van harte uit om dit op zondag 8 oktober met ons te komen vieren. U bent van 15.00 tot 19.00 uur welkom om kennis te maken met het programma, de organisatie en met enkele Artist In Residence kunstenaars. Er zal werk te zien zijn, er zijn presentaties en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes uit stad en land.

Wilt u meer weten of zich aanmelden? Maak dan gebruik van van deze link>>
pictures/Cultureland_Logo.png

Met vriendelijke groet,
Dagobert Bergmans & Maud Aarts

Namens het bestuur van cultureland, Berith Danse (voorzitter), Heleen Frenkel, Michiel van der Kaaij, Jan Dekker en Carly Everaert

 lees verder

Open call cultureland 2018

maandag 30 okt 2017

Almost 375 years ago, the water of the Starnmeer was pumped away by windmills and the lake became land. The Dutch tradition of taking control over nature in order to gain fertile agricultural lands feels very natural to its citizens. Today, the people have forgotten about the dynamics of the land and take their safety for granted. But recent insights on the climate-change and the potential for flooding, taking 'dry feet' for granted. With the natural disasters ever increassingly reported on the news we might have to question our perceptions! Foreign perspectives allow for new and refreshing observations.

 lees verder

Topografische studies in groentinten

donderdag 31 aug 2017

Tekeningen, schilderijen en draad laten samen met kleur, vorm en textuur een spel zien tussen abstracte en figuratieve vormen. Het geheel is een imaginair ecosysteem dat geologische en ecologische fenomenen verbindt. De florale motieven zijn geinspireerd door het Noord-Hollandse landschap.

pictures/Vero_invite_2.jpg

Je bent van harte welkom op donderdag 31 augustus om het werk van Vero Glezqui te bewonderen. Rond zes uur zal de kunstenaar haar werk toelichten.

Datum: Donderdag 31 augustus van 17:00-20:00

Locatie: Storefront 181, Admiraal de Ruijterweg 181, 1056 GD Amsterdam

 lees verder

Wie zou denken dat een avocadopit een roze schaduw achterlaat?

donderdag 3 aug 2017

Sofia van Leeuwen (1981) is een kunstenaar uit Californië met Noord-Hollandse roots. Als Cultureland Arist-in-Resident presenteert ze nieuwe schilderijen die geïnspireerd zijn op het landschap, met kleurstoffen uit planten, en ook datgene wat is achtergebleven op de keukentafel. Ze nodigt je uit in dialoog te gaan over hedendaagse schilderkunst en kleur. Ze deelt haar onderzoek en ideeën met je over op planten gebaseerde kleur, gevonden in het Nederland van vroeger en nu.

pictures/FullSizeRender.jpg


Op donderdag 3 augustus ben je vanaf 17.00 uur hartelijk welkom het werk van Sofia van Leeuwen te bewonderen.

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 641 17 74

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief