Duurzaamheid

Page not found - go to www.buitenwerkplaats.nl/duurzaamheid

Hoe het allemaal begon...

maandag 15 okt 2018

Stolp uit de as herrezen - door Evelien Thöne

Min of meer bij toeval stuiten Maud en Dagobert, beiden architect, in 2005 op een stolpboerderij in de Starnmeerpolder. Tijdens hun zoektocht naar een 'buiten' als werkplek voor zichzelf en andere stedelingen en als aanvulling op hun Amsterdamse woning, raken ze in de ban van de stolp. ‘Wow, zo stoer, karaktervol en met zoveel mogelijkheden’.

Op de Starnmeerdijk staat een bord ‘te koop’ bij een door brand getroffen exemplaar.

 lees verder

Vierkantdelers

donderdag 14 jun 2018

Vrijdagmiddag 1 juni 2018 werd op de Buitenwerkplaats de start van de stolpencommunity vierkantdelers ingeluid. Deze nieuwe vorm van participeren en kennisdelen voor stolpeneigenaren en –experts is een initiatief van de ‘Vrienden van de Stolp’. Wij werden lid van deze Vrienden van de Stolp in 2005, nog voordat we goed en wel bekomen waren van de schrik dat we werkelijk eigenaar waren geworden van een stolp.

 lees verder

Wat is een stolp?

donderdag 14 jun 2018

Het hoofdgebouw op het erf van de Buitenwerkplaats is een stolpboerderij, maar wat is dat eigenlijk, een stolp?

pictures/stolp-agrarisch.jpg

De stolp is van oorsprong een agrarisch gebouw.Het hoge hart van het gebouw, het vierkant, werd gebruikt voor de opslag van hooi. Daaromheen lagen de stallen voor de koeien en de dars om met grotere landbouwwerktuigen naar binnen te kunnen.

 lees verder

Biodiversiteit

maandag 7 mei 2018

Wij proberen op de Buitenwerkplaats te werken en te tuinieren op een natuurlijke, ecologische manier. Dat hebben we zo van huis uit meegekregen en het sluit aan bij wat we nu kennen als permacultuur. Hierbij staat de zorg voor de mens en de zorg voor de aarde centraal en het samen delen. Over permacultuur valt heel veel te vertellen, maar in deze blog bespreken we het ontwerpprincipe over diversiteit: 'gebruik en waardeer diversiteit'.

 lees verder

Afvalverwerking bij Buitenwerkplaats

donderdag 22 mrt 2018

Wist je dat wij op de Buitenwerkplaats samen met onze gasten ongeveer evenveel afval produceren als een gemiddeld huishouden? Terwijl er elke week zo’n 25 personen langskomen om één of meerdere dagen te vergaderen!

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 64 11 774

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief