Duurzaamheid

Page not found - go to www.buitenwerkplaats.nl/duurzaamheid

Composer's Treat 2019: Merlijn Twaalfhoven (1976)

maandag 25 feb 2019

Hij zag de waarde van muziek, kon mensen verbinden, vooroordelen doorbreken en nieuwe verhalen naar boven brengen. Toch zocht hij naar een manier om dit creatieve en experimentele werk midden in de samenleving te laten groeien en bloeien. Hij ervoer een dilemma: eigenzinnige ideeën zijn belangrijk, maar blijven vaak geïsoleerd en incidenteel. Je lijkt te moeten kiezen tussen main-stream worden of slechts kleine impact maken.

Zijn antwoord hierop werd The Turn Club.

Sinds september 2017 verbindt Merlijn met The Turn Club veranderaars, frisdenkers, artistieke activisten en praktisch idealisten. Samen werken zij aan een turn, een omslag in denken en handelen die persoonlijk, lokaal maar ook maatschappij-breed nodig is om de grote 21e eeuwse uitdagingen aan te kunnen pakken.

Tijdens de Composers Treat van 22 Februari tot 3 Maart 2019 werkt Merlijn Twaalfhoven aan het Turn Manifest. Dat moet niet alleen de uitkomst worden van de vele ontmoetingen en ideeën binnen The Turn Club, maar ook een handleiding voor een praktische en betekenisvolle weg de toekomst in.
(for english, see below)
pictures/Merlijn_Twaalfhoven_-_The_Air_We_Breathe_kl.jpg

 lees verder

Hoe het allemaal begon...

maandag 15 okt 2018

Stolp uit de as herrezen - door Evelien Thöne

Min of meer bij toeval stuiten Maud en Dagobert, beiden architect, in 2005 op een stolpboerderij in de Starnmeerpolder. Tijdens hun zoektocht naar een 'buiten' als werkplek voor zichzelf en andere stedelingen en als aanvulling op hun Amsterdamse woning, raken ze in de ban van de stolp. ‘Wow, zo stoer, karaktervol en met zoveel mogelijkheden’.

Op de Starnmeerdijk staat een bord ‘te koop’ bij een door brand getroffen exemplaar.

 lees verder

Vierkantdelers

donderdag 14 jun 2018

Vrijdagmiddag 1 juni 2018 werd op de Buitenwerkplaats de start van de stolpencommunity vierkantdelers ingeluid. Deze nieuwe vorm van participeren en kennisdelen voor stolpeneigenaren en –experts is een initiatief van de ‘Vrienden van de Stolp’. Wij werden lid van deze Vrienden van de Stolp in 2005, nog voordat we goed en wel bekomen waren van de schrik dat we werkelijk eigenaar waren geworden van een stolp.

 lees verder

Wat is een stolp?

donderdag 14 jun 2018

Het hoofdgebouw op het erf van de Buitenwerkplaats is een stolpboerderij, maar wat is dat eigenlijk, een stolp?

pictures/stolp-agrarisch.jpg

De stolp is van oorsprong een agrarisch gebouw.Het hoge hart van het gebouw, het vierkant, werd gebruikt voor de opslag van hooi. Daaromheen lagen de stallen voor de koeien en de dars om met grotere landbouwwerktuigen naar binnen te kunnen.

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 64 11 774

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief