Artist In Residence

Stichting cultureland.nl biedt een Artist In Residence programma dat een verblijf in Amsterdam combineert met een verblijf op de Buitenwerkplaats. Klik op het logo, of  ga naar www.cultureland.nl voor meer informatie.

pictures/Cultureland_Logo.png

Alessandra Duarte

donderdag 1 jan 1970

Kunstenaar Alessandra Duarte (woont en werkt in São Paulo, Brazilië) zal een reeks van nieuw werk gemaakt tijdens haar 3 maanden residentie in Buintenwerkplaats, in Starnmeer, Noord-Holland presenteren.  lees verder

Nachtvlinders

donderdag 1 jan 1970

BWP 2014 moth installation

Nachtvlinders

Jeff Schmuki en Wendy Deschesne zijn de juni 2014te gast op de Buitenwerkplaats om te werken aan hun installatie voor nachtvlinder-onderzoek. Aan het eind van hun werkperiode, donderdag-avond 26 juni 2014 kun je meedoen met het identificeren van motten die op de gebouwde lichtinstallatie afkomen. We organiseren dit evenement samen met Mediamatic in de Hortus van Amsterdam.

 lees verder

Susana GarcĂ­a Espinosa

donderdag 1 jan 1970

Susana: " I would like to work on a series of watercolours inspired by the interaction between the elements of air, water, light and land. My aim is to depict metaphorical landscapes that shift between reality and fantasy."
zie ook: www.susanagarciaespinosa.com

BWP 2013 Landscape Laboratory Susana Garcia EspinosaSusana García Espinosa at Buitenwerkplaats

 lees verder

Lines

donderdag 1 jan 1970

BWP 2014 Landscape Laboratory Lines

Katinka Marac en Ivo Bol gebruiken de Buitenwerkplaats als laboratorium onze relatie tot de natuur te onderzoeken. Als lichtontwerpers en componisten zijn zij vooral gefascineerd door de ritmes in het landschap. Als resultaat van het ondezoek produceren Katinka en Ivo een geluid- en lichtinstallatie die te zien zal zijn op verschillende plekken in Europa.

klik op de foto voor de blog van Lines

.  lees verder

Sezen Tonguz

donderdag 1 jan 1970

Body as landscape, landscape as body

Het landschap als inspiratiebron staat in de performances van Sezen Tonguz centraal. Lichaamsdelen komen vanuit het niets op en verdwijnen ook weer. Ze suggereren de aanwezigheid van een lichaam en van beweging. Sezen Tonguz werkt hier samen met de Portugese fotografe Vera Francisco.

BWP 2012 Landscape Laboratory Sezen Tonguz

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 64 11 774

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief