Composer's Treat 2016: Maria Christina Krithara

Concert: vrijdag 10 juni 2016 19:00.  

Voor de eerste Composer's Treat is de Griekse Maria Christina Krithara uitgenodigd. Zij is pianist en componist, een naam in de moderne muziek in Griekenland. Ze heeft de afgelopen jaren steeds op hoog niveau nieuwe muziek geschreven voor theater en documentaires.


De werkweek van Maria Christina Krithara werd afgerond met een concert door het trio AeroDynamic. Zij brachten haar stuk "Les yeux fermes"  ten gehore, een Nederlandse première! Daarnaast speelden ze ook werk van Robert Fayrfax, William Byrd, John Baldwyn en Aspasia Nasopoulou. Hierboven een impressie.

pictures/Maria_Christina_Krithara.jpg

Na de uitvoering (45 minuten) een diner en ruimte voor ontmoeting en reflectie. Wilt u reageren?

pictures/Aerodynamic_in_color.jpg

Sopraan Harma Everts en blokfluitisten Stephanie Brandt en María Martínez Ayerza richtten AeroDynamic op in juni 2004. Het trio onderzoekt de expressieve mogelijkheden van de stem in combinatie met de gehele blokfluit-familie. Daardoor ontstaat niet alleen een zeer divers en breed klankspectrum, maarook een visueel aantrekkelijke voorstelling voor het publiek. AeroDynamic werkt regelmatig samen met internationale componisten en creëert met hen nieuw repertoire voor de unieke samenstelling van het ensemble. AeroDynamic onderzoekt ook de avant-garde van het verleden, in het bijzonder het Franse, Italiaanse en Engelse repertoire van de 14e t/m de 16e eeuw, dat ook voor moderne oren nog ontroerend en fascinerend klinkt.


Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 64 11 774

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief